تهدید به بمب گذاری در جشنواره کن، ورودی کاخ را بست پخش فیلم «خانواده ملیله‌چی» در زادروز شهرام عبدلی + زمان پخش تشویق، اما استون در جشنواره کن برای «انواع مهربانی» «اسکار» به روایت امیر کربلایی‌زاده «زهرا خوشکام» همیر علی حاتمی در خاک آرام گرفت + تصاویر همه چیز درباره سریال بدل علی مسعودی + خلاصه داستان، زمان پخش و بازیگران آخرین وضعیت کیانوش عیاری در بیمارستان قسمت‌های جدید «سرزمین مادری» به آنتن نمی رسد زمان پخش «پایتخت ۷» مشخص شد پخش فصل جدید «تا نیایش» از حرم مطهر امام رضا (ع) آمار فروش نمایش‌های روی صحنه تئاتر مشهد در هفته‌ای که گذشت (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) عکس‌نوشت | آن عکس فقط یک جایزه نبود پانزدهمین جشنواره ملی شعر کودک و نوجوان رضوی در مشهد کتاب «شیعه» به کتابفروشی‌ها آمد مروری بر فروش فیلم‌های سینمایی خراسان رضوی در ماهی که گذشت (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) درباره عثمان محمدپرست، خنیاگری که سازش برای خیر کوک بود صفحه نخست روزنامه‌های کشور - شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
سرخط خبرها

یادی از «نعمت‌الله گرجی» بازیگری که ۱۴۵ نقش را بازی کرده است

  • کد خبر: ۱۵۷۴۸۰
  • ۱۷ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۴
یادی از «نعمت‌الله گرجی» بازیگری که ۱۴۵ نقش را بازی کرده است
زنده یاد «نعمت‌الله گرجی» بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون با بازی در ۹۵ فیلم سینمایی و بیش از ۵۰ سریال تلویزیونی یکی از خاطره‌سازترین بازیگران ایرانی است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ فروردین یادآور درگذشت نعمت‌الله گرجی، بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون است؛ هنرمندی که با بازی در ۹۵ فیلم سینمایی و بیش از ۵۰ سریال تلویزیونی یکی از خاطره‌سازان و البته رکوردداران نقش‌آفرینی در سینما و تلویزیون بود.

نعمت‌الله گرجی صفت فرزند حسین، نهم فروردین ۱۳۰۵ در تهران دیده به جهان گشود. او یکی از خاطره‌سازترین بازیگران سینما و تلویزیون محسوب می‌شود که نقش‌آفرینی‌های دلنشین او به ویژه در سریال‌های تلویزیونی دهه‌های ۱۳۶۰ و ۱۳۷۰ خورشیدی، همواره یادآور خاطرات شیرین برای مخاطبان تلویزیون است، حال‌وهوایی که زندگی در آن‌ها رنگ‌وبوی دیگری داشت.

این روز‌ها که همزمان با ایام ماه مبارک رمضان است بیشتر ما را به یادِ سریال‌هایی همچون «امام علی (ع)» می‌اندازد که معمولاً تلویزیون در شبکه آی‌فیلم و برخی شبکه‌های دیگر بازپخش آن را در این ایام پخش می‌کرد. نقش‌آفرینی مؤثر مرحوم نعمت‌الله گرجی در این سریال هم خاطرانگیز و هم می‌تواند برای علاقه‌مندان به بازیگری، درس‌آموز باشد.

در سالروز درگذشت او در ۱۷ فروردین ۱۳۷۹ که به علت بیماری ریوی چشم از جهان فروبست نگاهی گذرا به آثارِ این بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون داریم:

 تئاتر

نعمت‌الله گرجی در جوانی به دلیل علاقه‌ای که به تئاتر و نمایش‌های سیاه‌بازی داشت به گروه‌های سیار این نمایش‌ها پیوست و مدتی را به اجرای نمایش در شهرستان‌های مختلف گذراند. او پس از بازگشت به تهران در تئاتر‌های «جامعه باربد»، «نصر» و «دهقان» فعالیت کرد و در نمایش‌نامه‌های بیژن و منیژه، طبیب اجباری، آرشین مالالان، دختر گل‌فروش، خسیس، لیلی و مجنون، مشهدی عباد، حکیم عمرخیام و شمشیر حضرت سلیمان به نقش‌آفرینی پرداخت.

سینما

گرجی در سال ۱۳۴۷ خورشیدی با بازی در فیلم «گردباد زندگی» ساخته «نظام فاطمی» نخستین حضورش در سینما را تجربه کرد. او در دهه ۱۳۵۰ خورشیدی در فیلم‌های سینمایی پرمخاطبی حضور داشت، اما در دوران انقلاب اسلامی این فعالیت‌ها خاطرانگیزتر و ماندگارتر شد. بسیاری بازی وی در نقش باغبان در فیلم تأثیرگذار «درخت گلابی» را که در ۱۳۷۶ به کارگردانی «داریوش مهرجویی» ساخته شد، ماندگارترین نقش آفرینی گرجی در واپسین سال‌های عمرش می‌دانند.

تهران روزگار نو، شراره، درخت گلابی، سرحد، فصل پنجم، روز دیدنی، روسری آبی، آخرین خون، تابع قانون، شهر در دست بچه‌ها، آوای دریا، بازی تمام شد، دخترم سحر، عبور از غبار، تفنگ‌های سحرگاه، ستاره و الماس، شکار، محکومین، تصویر آخر، حریم مهرورزی، شبح کژدم، طغیان، مدار بسته، مدرک جرم، مردی که موش شد، حادثه، راه دوم، ریشه در خون، شب شکن، مشت، یک روز گرم، ملخ زدگان، عصیانگران، قدیس، مسافر شب، بر فراز آسمان‌ها و تکیه بر باد از جمله فیلم‌هایی به شمار می‌روند که وی در کارنامه هنری خود دارد.

 تلویزیون و نقطه عطف فعالیت هنریِ گرجی

نعمت‌الله گرجی را از این جهت جزو پیرمرد‌های دوست‌داشتنی و خاطرانگیز سینما و تلویزیون می‌دانند که با پذیرفتن نقش شخصیت‌های پا به سن گذاشته، ایفاگر نقش پدر و پدربزرگ‌های مهربان این سرزمین شد. در این میان شاید بیشتر خودش را مدیون بازی در مجموعه‌های تلویزیونی بداند؛ او با بازی در مجموعه‌های تلویزیونی پرمخاطبی، چون «هزاردستان»، «شاه دزد»، «این خانه دور است»، «همسران» و «امام علی»، «تولدی دیگر»، «روزگار جوانی»، «کوچک جنگلی»، «ازدواج پر ماجرا» و «قطار ابدی» در دل مخاطبان تلویزیون جا باز کرد.

در این میان برخی نقش‌های تلویزیونی گرجی همواره به‌یادماندنی‌اند. او در اپیزودی از مجموعه مفرح «قطار ابدی» نقش پادشاهی را بازی می‌کرد که شهرزاد قصه‌گو برایش قصه می‌خواند! از جمله دیگر آثار خاطره‌انگیز مرحوم گرجی باید به سریال «این خانه دور است» اشاره کرد که وی در آن نقشی تلخ داشت.

در کنار همه این اتفاقات، او هم مثل خیلی از بازیگران سینما و تلویزیون علاقه داشت در سریال‌هایی همچون «امام علی (ع)» حضور داشته باشد که با یک نقش کوتاه، اما مؤثر دیده شد. نقش یک پیرمردی که با شخصیت مالک اشتر مواجهه دارد و سکانسِ خیلی زیبایی او را با داریوش ارجمند ایفای نقش می‌کند که جزو کار‌های ماندگاری از نعمت‌الله گرجی به حساب می‌آید؛ چون می‌تواند کلاس درسی برای جوانان جویایِ نام این عرصه باشد که با نقش فرعی و کوتاه هم می‌توان نقشی ماندگار و درخشان، به جای گذاشت.

نعمت‌الله گرجی در ۷۴ سالگی به دلیل بیماری ریوی درگذشت و در قطعه هنرمندان بهشت زهرا به خاک سپرده شد.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->